Langzaam aan beginnen Blogs ook in Vlaanderen ingeburgerd te geraken. Naast het reeds grote aantal persoonlijke weblogs beginnen er nu ook meer en meer andere types blogs te komen.
Met De Standaard weblogs bijvoorbeeld probeert de krant een andere kijk te geven op actualiteit en cultuur. Ook heel interessant vind ik Gent.blogt, een groepsblog van Gentenaars die schrijven over hun stad, wat leuk om lezen is wanneer je zelf tien jaar in Gent gewoont hebt en het Gentse stadsleven een beetje mist.

Op 1 april, en het is geen grap, werd Struikgewas gelanceerd, een groepsblog, in het leven geroepen door Dominiek. Na slechts 2 dagen lijkt me echter dat de onderwerpen enorm uiteenlopend en zijn en veel nutteloze informatie bevatten. Enkel de reviews lijken me interessant om te volgen.
Om te weten naar welke sites het meest gelinkt wordt op Belgische blogs kan je terecht op Blogium. Ook leuk op deze site zijn de kaarten die weergeven waar de Belgische bloggers zich bevinden.

Jammer vind ik dat er op de meeste van deze sites een woordje uitleg ontbreekt over hoe het nieuws van zo’n blog kan gelezen worden via een newsreader. De link naar de RSS feed is wel meestal aanwezig, maar ik denk dat de meeste mensen nog steeds niet weten wat ze daarmee moeten aanvangen. Bij persoonlijke weblogs kan ik dit nog begrijpen, maar bij grotere projecten zou dit toch mogen aanwezig zijn. Zowel op Gent.blogt, als op Struikgewas zijn de RSS links aanwezig, maar zonder woordje uitleg.
Een site die bijvoorbeeld wel een degelijke uitleg over rss geeft is die van Premier Verhofstad. Ook De Standaard levert goed werk op dat gebied.