Onlangs heb ik een fantastisch boek gelezen, namelijk De Vliegeraar van Khaled Hosseini: een heel sterk verhaal en prachtig geschreven. Het verhaal speelt zich af onder verschillende opeenvolgende heersers in Afghanistan en geeft daarbij een heel goed beeld van de leefwereld in Afghanistan.

Toen ik deze week de nieuwe Frontrow in Leopard aan het uitproberen was, zag ik tussen de Theatrical Trailers de titel ‘The Kite Runner’ staan, wat de originele titel is van De Vliegeraar. En inderdaad, het boek werd blijkbaar verfilmd door Marc Forster. De beelden in de trailer zijn prachtig en komen goed overeen met wat ik me bij het boek voorstelde.

Ook de filmmuziek zou volgens sommige bronnen de moeite zijn. Blijkbaar is het nog even wachten vooraleer de film in de Belgische zalen zal komen, maar ik kijk er zeker naar uit.

Ondertussen heb ik me ook Duizend Schitterende Zonnen aangeschaft, het tweede boek van Khaled Hosseini. Ik ben nog maar pas begonnen met erin te lezen, maar het ligt klaar om mee te nemen op mijn trip naar Istanbul (morgen vertrek ik!). Of het er zal van komen om er daar in te lezen is natuurlijk een andere zaak.