Telenet HD Digicorder

Wouter Technology 30 CommentsDit is blijkbaar al 3 weken geleden bekend gemaakt, maar ik ontdek het nu pas: Telenet biedt vanaf 1 december een High Definition Digicorder aan. Volgens de press release zal deze recorder kunnen gehuurd worden voor 10 euro per maand en een 360 GB hard disk aan boord hebben.
Het toestel zou een resolutie aankunnen van 1920x1080i, en laat dat nu net de resolutie van mijn schermpje zijn. Fantastisch!

Comments 30

 1. Beste,

  Er is niemand die gaat/kan uitzenden in dit formaat. Tenzij je dit gaat gebruiken voor een dvd film. Stel dat telenet zou overstappen naar deze formaten, dan zou je max 4 zenders kunnen ontvangen. Hun kabel is daar niet klaar voor[veel te dun voor al die data]. Maar toch verkopen ze nogmaals!! dit, als het van het. Digicorder was nooit digitaal [lees scart van 30jaar geleden omzetten naar digitaal]. Jammer, maar het weeral eens een verkoopstruc. Niemand zal de eerste 5 jaar uitzenden in echte HD kwaliteit. Het is de media industrie die beslist welk kwaliteit ze uitzenden. En daar hebben ze gewoonweg nog niet de installaties om dat op te nemen. Dus conclusie = rijden met porche met 2PK motor in. Jammer maar helaas. Als het is voor computer en dvd film met blu ray => OK dan
  groet
  Leo

 2. In de press release hebben ze het inderdaad over maar 4 zenders die in eerste instantie zullen aangeboden worden:
  EXQI HD, National Geographic HD, PRIME One HD en PRIME Sport HD. Er wordt wel niet bijverteld in welke resolutie dit zal zijn.
  Toch vind ik die 4 zenders al de moeite. De andere zenders zijn dan gewoon digitaal te bekijken.

  Wat het toestel zelf betreft hoop ik toch dat het een DVI of HDMI aansluiting zal hebben, want met enkel een scart aansluiting zou dit toch wel heel belachelijk zijn.

 3. ja die heeft een hdmi aan boord maar de updates worden eerst via de scart gedaan en dan steken wij er de hdmi aan

 4. Pingback: wouter.net » Telenet HD uitgesteld?

 5. Ondertussen heb ik zo’n HD Digicorder staan en ben ik helemaal gek op Prime HD en National Geographic HD, in het algemeen is de beeld-en geluidskwaliteit van non-HD zenders ook sterk verbeterd ten opzichte van de Digi-box/corder. Maar of het nou helemaal de moeite is? Niet echt neen, zolang er geen glasvezelkabels worden aangelegd is de overstap infeite onnodig, maar ik kon mezelf niet tegenhouden dit prachtige apparaatje in huis te halen, want geef nou toe:
  Een HDD van 360 gig én Prime HD = Dikke fun!

 6. Hey Cédric,
  Bedankt voor je reactie. Ik begin meer en meer zin te krijgen om hem ook in huis te halen.

 7. Is er een digitaleuitgang aan die hd-box ?
  Want zonder digitaleuitgang is hij echt niks waard vind ik. Die van In.Di heeft wel een digitaleuitgang, maar over telenet heb ik nog steeds niks gehoort.

 8. Er is wel degelijk een digital uitgang aan de HD-box. Op deze pagina kan je de aansluitschema’s downloaden en daarop wordt duidelijk een HDMI/DVI-aansluiting vermeld.
  Zonder zou het inderdaad een beetje belachelijk zijn.

  Ik heb zelf nog steeds de knoop niet doorgehakt, maar ga waarschijnlijk binnenkort bezwijken. 😉

 9. kurt zegt:
  23 november 2007 om 15:44
  ja die heeft een hdmi aan boord maar de updates worden eerst via de scart gedaan en dan steken wij er de hdmi aan

  Wat is dit dan juist? want ik snap het niet echt :p

 10. Dat doet er tog niet toe hoe die signalen in de HD-Digibox komen, zolang dat de Video & Audio signalen Digitaal naar uw
  televisie worden verstuurd in HD formaat is alles ok he.
  Waar over jullie tog klagen seg!

 11. hoi mensen…
  laatste reactie ( van super-boy) klopt niet helemaal!

  de hd digicorder kan geen hd signaal maken van een niet hd inkomend signaal…
  dit zou een beetje te simpel zijn he!

  net als foto’s nemen op 2 megapixel en ze dan op uw pc omzetten naar bv. 8 mega pixels…
  wat ge niet krijgt kunt ge niet vertonen he!!!!!
  mvg,
  ron

 12. Super-boy, beter eerst de beginselen van TV-Hifi eens doornemen en dan pas van je theater gaan maken tegen mensen die er net iets meer over kennen dan U.

  Ik kan enkel de opmerking van Ron beamen. Het is inderdaad zo dat de huidige werkwijze van signaaloverdracht nog lang niet voldoende verfijnd is (lees: nog op geen zak trekt). Maar Telenet biedt wél 4 zenders (gratis) in HD uit. Welke resolutie het is, is niet gekend, maar het zal in ieder geval beter zijn dan de huidige digitale rotzooi die we nu krijgen van deze uitzuigers.

 13. VRT en VTM zijn de laatste drie -vier jaar aan het investeren in HD. Vanaf 2006 werd gedraaid, gemonteerd en gearchiveerd in HD. Vooral bij programma’s als familie en dergelijke.

  Pvd
  diploma audiovisuele technologie

 14. Halloo,
  Ik heb donderdag bij carrefour in brugge aan de stand van telenet gestaan en er was een stunt voor bestaande klanten(dat ook niet veel gebeurt)
  Ik heb het pakket funcky shake gekregen voor internet +digitale tv.
  Ik ga nu 40 euro/maand betalen in paats van 43 euro+10gb
  upload extra+en nu komt het een hd digicorder volledig gratis(de huur zit inbegrepen in het pakket)
  En gisteren al een bevestegings mail van telenet ontvangen.
  Ik vind dat een goede zaak.

 15. @Andre
  Ik heb vandaag datzelfde pakket aangeschaft.
  Goedkoper dan mijn huidige internet abonnement, bijna dezelfde specificaties (met nog 10GB traffiek meer) en gratis gebruik van HD Digicorder met Digitaal TV…

 16. Dinsdag abonnement van Expressnet internet laten omswitchen naar een funkyshake,nu een comfortXL internet 30 GB en een HD digicorder 360GB in huur erbij voor €3 minder!!Vanavond al aansluiting om 18u00
  T moet niet altijd negatief zijn hé.

 17. Ik Heb een klein vraagje?
  Stel ik heb een HD recorder van telenet en ik mee een programma op van bvb een zender die hd uitzend.
  Okay nu goed staat op mijn HD recorder maar kan nog geen schijfje van branden.
  Ik heb wel een harddisk recorder maar die gaat niet via een hdmi maar via scart.
  Help wat is de oplossing

  Greetz THM

 18. De laatste weken werkt mijn oude vertrouwde videorecorder niet meer naar behoren en ik overweeg daarom de huur van een Digicorder (al dan niet HD). Daarvoor heb ik twee redenen: 1. vanaf ergens in 2009 zou het analoog signaal verdwijnen, zodat dan minstens een Digibox nodig zal zijn; 2. ik neem veel op maar bewaar haast niets en dan is de opslagcapaciteit van de Digicorder een goede oplossing.
  Maar ik heb me laten vertellen dat de aansluiting ervan vereist dat er nieuwe kabels vanuit (in mijn geval) de garage tot aan de tv moeten gebracht worden. Kan iemand mij zeggen of dit klopt? Ik ben nochtans al Telenet-internet klant en ook de kabelaansluiting gaat tegenwoordig via Telenet.

 19. heb nu van vrijdag ook een hd digicorder staan met flexview en telkens ik iets instel voor op te nemen neemt hij op maar als ik er dan naar wil kijken dan blijft het beeld gewoon zwart

 20. ja sorry was er vergeten bij te zetten dat hij wel opneemt als ik op de roode knop met r druk maar aleen als ik er dan naar kijk

 21. Je kunt nog altijd Digitaal ontvangen zonder kabel ook. Met een goedkoop DVB-T antenneke. Maar alleen Canvas en Eén.

 22. Het kan misschien een domme vraag lijken:
  maar ik ben ga ook omswitchen van Expressnet internet naar een funkyshake,nu een comfortXL internet.
  Als ik dan iets omneem met mijn Digicorder op de harde schijf, kan ik dit dan ook later op een schijfje branden?
  Bedankt voor de reacties!

 23. @Shiryu:

  officieel niet, maar wat heb je nodig om dit wel te kunnen?
  is een gewone dvd-recorder aan te sluiten op een digicorder om zo op dvd te kunnen zetten??

 24. Sofie: je digicorder is alleen goed voor op te nemen: dus je hebt beperkte mogelijkheden, je bent beter af met een dvd-recorder… ofwel via een pc met dvb-tuner erop.

 25. hallo, opnemen en dan later willen kijken met zwart beeld, ja, heb het ook tegengekomen, als ik wou kijken naar Iwatch of ooit gemist had ik het ook, mailtje gestuurd naar telenet en als antwoord: we hebben al meer van deze klachten ontvangen en we werken eraan, nu gaat het wel en een keer niet, we zullen zien
  andy

 26. Pingback: TV in HD - wouter.net

 27. Beste,
  Ik heb een vraagje.
  Ik heb mezelf net getrakteerd op een 52 inch televisie en surround systeem.
  met blu ray heb ik natuurlijk een uitmuntend beeld,maar niet met de gewone kabel.
  Kan ik dit verhelpen door digitale televisie aan te schaffen of zoals mijn vader beweert,nog meer door een digicorder?

 28. Een gewone SD digicorder zal al helpen, een HD Digicorder nog veel meer tenzij je geen behoefte hebt aan interactiviteit en opnames kan je de gewone SD digibox/HD Digibox aanschaffen.
  De gewone SD digibox kan je huren voor € 4/maand.
  De HD Digibox voor € 6/maand.
  De HD Digicorder voor € 8/maand.
  Als je digitaal kijkt heb je maar 12% btw ipv 21% btw op je kabelabonnement, je betaalt je kabelabonnement dan ook per maand (€ 13,33 /maand) = € 21,33/maand)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *