Vandaag ben ik na ‘t werk richting Gent Zuid getrokken om daar in een telecom winkel een nieuwe gsm te kopen.

Aangezien ik vrij specifieke eisen had was mijn keuze heel beperkt. Ik wou er zeker van zijn dat het toestel perfect compatibel zou zijn met zowel Apple iSync als met de pre-installed bluetooth in mijn wagen.

Blijkt dat er maar 2 modellen bestaan die aan deze eisen voldoen en die momenteel nog verkocht worden, de Sony Ericsson k750i en zijn opvolger, de Sony Ericsson k800i.

Het grote verschil tussen de 2 toestellen zit hem in de fotocamera. Bij de k750i is dat er een met 2 megapixels, terwijl in de k800i een echte Cybershot ingebouwd is met met 3.2 megapixels. De k800i, die ook iets groter is, kost 209 euro en de k750i kost maar 145 euro.

Ik heb in de winkel serieus getwijfeld welk toestel ik ging kopen, maar het is uiteindelijk toch de k750i geworden. Ik wou niet teveel geld uitgeven, want misschien verlies ik ook dit toestel en het belangrijkste was de compatibiliteit met m’n computer en m’n wagen.

Ook meegenomen is dat de k750i de Memory Stick PRO Duo geheugenkaarten gebruikt waarvan ik er enkele liggen heb voor mijn Cyber-shot fototoestel. In de k800i passen enkel de (nieuwere?) Memory Stick Micro kaartjes. Dit was m.a.w. nog wat extra geld uitgespaard.

De k750i is al een iets ouder toestel (2005), maar dat maakt volgens mij toch weinig uit?

‘t Is trouwens een rode, want in ‘t zwart was hij er niet meer.

Ondertussen is het toestel zowel met mijn computer als met mijn wagen uitgetest en alles werkte onmiddellijk en zonder één probleem. Zelfs de nieuwe reminders in Apple Mail (in Leopard) worden perfect gesynchroniseerd met de telefoon en die zullen heel goed van pas komen als external memory voor mijn eigen geheugen. 😉