De opleiding fotografie waaraan ik enkele weken begonnen ben spitst zich voornamelijk toe op analoge fotografie, waardoor ik de aankoop van een digitaal toestel voorlopig voor onbepaalde tijd uitgesteld heb.

Het analoge toestel dat ik al heb sinds mijn studies, een Minolta Dynax 3xi, is spijtig genoeg niet zo gebruiksvriendelijk bij het manueel instellen. Vooral het manueel focussen gaat niet zo vlot omdat dit nog steeds electronisch gestuurd wordt. Ook de knopjes om diafragma en sluitertijd in te stellen zijn niet echt handig. Nog een ander nadeel is dat het voor zo’n Minolta veel moeilijker is om tweedehands degelijke lenzen te vinden dan bijvoorbeeld voor Canon en Nikon camera’s.
Canon AE-1 Program
Daarom heb ik vorige week besloten om een Canon AE-1 of Canon AE-1 Program aan te schaffen, ondermeer op aanraden van mijn fotografie leraar.
Op eBay.be heb ik maandag voor 36,5 euro een Canon FD objectief kunnen kopen met een brandpuntsafstand van 50mm en een maximale diafragma opening van 1.4. Een goede lichtsterke lens dus. Dinsdag heb ik dan op Grainlab.com, een duitse website, een Canon AE-1 Program body gekocht voor 79 euro.

Vanmorgen zijn beide aangekomen, de lens met de post en de camera met DPD. Zowel de lens als de camera zijn in perfecte staat, al is het natuurlijk afwachten tot ik de resultaten zie van het eerste volgeschoten filmpje.

Technorati Tags: ,