Als ik de foto’s zie op het Macro & Close-up forum op Belgiumdigital dan kriebelt het serieus om me ook met macro fotografie te gaan bezig houden. Enkele voorbeeldjes hier en hier en hier.

Er zijn verschillende mogelijkheden om aan macro fotografie te doen. Zo zou ik bijvoorbeeld op mijn huidige zoomlens een close-up voorzetlens kunnen plaatsen waardoor ik veel dichter bij mijn onderwerp kan komen en zo mooie close-ups nemen. Dit heeft echter enkele serieuze nadelen. Het belangrijkste nadeel is volgens mij dat mijn huidige zoomlens niet lichtsterk genoeg is om dit te gaan doen. Ik zou m.a.w. enkel kunnen foto’s nemen als er heel veel licht is, dus als de zon schijnt.

De beste oplossing is om een echte macro lens te kopen. Nu heb ik in de Belgiumdigital forums al heel veel gelezen over macro lenzen en waarschijnlijk is de 150mm macro lens van Sigma de beste keuze voor hetgeen ik wil doen. Maar uiteraard is deze lens niet goedkoop.

Dus nu zit ik een beetje met een dilemma. Koop ik zo’n voorzetlens of spaar ik voor een Sigma 150mm? Als ik de voorzetlens nu koop, dan wil ik later waarschijnlijk toch nog de Sigma kopen en is de voorzetlens dus weggesmeten geld.

Het is dus eigenlijk wel duidelijk dat ik best nog wat geduld oefen en spaar voor die Sigma 150mm, maar ik kan niet meer wachten!

En hoe meer ik van die knappe macro foto’s zie op Belgiumdigital, hoe moeilijker het wordt.

Benieuwd hoe lang ik dit ga volhouden.