Sinds ik Mac OS X 10.5 aka Leopard geinstalleerd heb op mijn mac heb ik constant last van connectie problemen. De netwerkverbinding valt namelijk constant weg. Blijkbaar zijn er vele mensen met hetzelfde probleem.

Het viel me wel op dat audio streaming (ik luister veel naar FM Brussel via internet tegenwoordig) nooit onderbroken werd, maar dat nieuwe connecties, zoals het ophalen van een nieuwe webpagina, meestal problemen hadden.

Daarnet ontdekte ik dit artikel op macnn en daarin wordt aangehaald dat het een DNS probleem zou kunnen zijn en dat gebruik van de DNS servers van OpenDNS het probleem kan verhelpen.

Dit zou volgens mij ook verklaren waarom de audio streaming blijft spelen, maar connecties die een nieuwe DNS call vereisen mislukken.

Intussen heb ik de OpenDNS servers zowel op mijn mac als mijn router ingegeven en voorlopig heb ik geen enkel onderbreking van de netwerkverbinding meer gehad. Hopelijk blijft het ook zo.