Als ik in maart naar de Filippijnen ga wil ik zeker mijn DSLR menemen, want het is uiteraard een fantastische plek om foto’s te nemen.

Nu heb ik echter maar 2 geheugenkaartjes van 2GB en als ik 3 weken lang foto’s wil trekken en in RAW formaat wil opslaan, dan zal dat uiteraard lang niet voldoende zijn.

Een laptop neem ik liever niet mee en nog een reeks geheugenkaartjes bijkopen vind ik nogal duur, daarom ben ik beginnen uitkijken naar een imagetank.

Epson P-2000

Gisteren zag ik dan op e-Bay een tweedehands Epson P-2000 te koop staan. Dit toestel wordt momenteel niet meer gemaakt en werd intussen vervangen door de P-3000 en de P-5000.

De P-2000 is echter meer dan voldoende voor mij. Het toestel heeft een opslagcapaciteit van 40GB en een heel degelijk scherm. Het belangrijkste is dat ik genoeg ruimte heb om mijn foto’s te bewaren en ik kan controleren of ze wel degelijk goed overgezet zijn. De reviews zijn over het algemeen goed en ook op de forums lijken de eigenaars ervan heel tevreden te zijn.

Dus heb heb ik vandaag ongeveer 20 seconden voor het einde van de veiling een bod uitgebracht dat een pak lager was dan wat ik voor het toestel wou geven, maar het is gelukt! Ik heb het toestel voor ongeveer een 1/3de van zijn nieuwprijs kunnen aanschaffen. Nu nog hopen dat het in goede toestand aankomt.