Imagetank

Wouter Photography, Travel 4 Comments

Als ik in maart naar de Filippijnen ga wil ik zeker mijn DSLR menemen, want het is uiteraard een fantastische plek om foto’s te nemen.
Nu heb ik echter maar 2 geheugenkaartjes van 2GB en als ik 3 weken lang foto’s wil trekken en in RAW formaat wil opslaan, dan zal dat uiteraard lang niet voldoende zijn.
Een laptop neem ik liever niet mee en nog een reeks geheugenkaartjes bijkopen vind ik nogal duur, daarom ben ik beginnen uitkijken naar een imagetank.

Epson P-2000
Gisteren zag ik dan op e-Bay een tweedehands Epson P-2000 te koop staan. Dit toestel wordt momenteel niet meer gemaakt en werd intussen vervangen door de P-3000 en de P-5000.
De P-2000 is echter meer dan voldoende voor mij. Het toestel heeft een opslagcapaciteit van 40GB en een heel degelijk scherm. Het belangrijkste is dat ik genoeg ruimte heb om mijn foto’s te bewaren en ik kan controleren of ze wel degelijk goed overgezet zijn. De reviews zijn over het algemeen goed en ook op de forums lijken de eigenaars ervan heel tevreden te zijn.

Dus heb heb ik vandaag ongeveer 20 seconden voor het einde van de veiling een bod uitgebracht dat een pak lager was dan wat ik voor het toestel wou geven, maar het is gelukt! Ik heb het toestel voor ongeveer een 1/3de van zijn nieuwprijs kunnen aanschaffen. Nu nog hopen dat het in goede toestand aankomt.

Comments 4

  1. Mooie aankoop. Maar denk je dat het loont om al je fotos in RAW te schieten? Ik nam eens een kijkje om je fotoblog (via facebook???) en je beelden zijn niet echt hard bewerkt heb ik de indruk.

  2. Voor het gross van de foto’s is het misschien niet echt nodig omdat ik ze inderdaad niet zwaar bewerk, maar af en toe probeer ik bijvoorbeeld toch nog iets te maken van een onderbelichte foto en dan loont het toch wel als de foto in RAW getrokken is.

    Daarnaast zou ik graag nog veel bijleren ivm het bewerken van foto’s en dan is het natuurlijk interessant om ook mijn vroegere foto’s in RAW formaat te hebben.

  3. Grappig, ik ben in april 2008 in de Filippijnen geweest. Na bijna 4 jaar foto’s maken met een Ixsus 50, heb ik een Canon 40D aangeschaft. Vraagje, kan zo’n imagetank RAW formaat foto’s weer geven? Ik heb wel een lcd scherm op mijn camera, maar die geeft jpg scherp weer, maar RAW helaas niet (weet niet waarom, op de pc is het werk goed) dacht in het begin dat er iets mis was met de camera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *